Zamieszczone przez piotrtdi
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Panowie, możecie polecić jakiś sklep z kosmetykami smochodowymi? Dzwoniłem tu ---> http://showcarshine.pl/ ale maja urlop w styczniu, a tam gdzie zwykle kupuję kosmetyki, IPA nie mają. :cry:
Komentarz
-
-
Dziś myłem swojego Superba na bezdotykówce przy BP. Jest tam również automat, w kolejce do którego staly nowiutki VW Passat, nowiutka Avensis i paroletnie A6. ze też ludziom nie szkoda lakieru 8)
Ciekawą rozmową słyszałem te,ż gdy po myciu wycierałem do sucha auto, stojąc na miejscu obok odkurzacza. Chłopak który czekał obok swojego Focusa II kombi na swoją kolej do odurzania tak oto chwalił się stojącemu z nim koledze i dziewczynie " ja swojego Focusa, to już chyba z pół roku nie odkurzałem" :lol:
Naprawdę nie wiem czym tu się chwalić ?? Że się jest niechlujem i fleją ?? Od dawna zachodzę w głowę, dlaczego w naszym kraju ludzie chwalą się tym jak bardzo zaniedbują swoje auta, a ci którzy o nie dbają maja opinię świrów. Chyba w normalnym społeczeństwie powinno być odwrotnie. No chyba ze ze mną coś jest nie tak
Ale jakoś nie słyszę, aby ludzie chwalili się tym jak dawno się nie kąpali, czy nie myli głowy.
P.S.
Powłoka quartz jak narazie sprawdza się wyśmienicieCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigChłopak który czekał obok swojego Focusa II kombi na swoją kolej do odurzania tak oto chwalił się stojącemu z nim koledze i dziewczynie " ja swojego Focusa, to już chyba z pół roku nie odkurzałem" :lol:
Naprawdę nie wiem czym tu się chwalić ?? Że się jest niechlujem i fleją ?? Od dawna zachodzę w głowę, dlaczego w naszym kraju ludzie chwalą się tym jak bardzo zaniedbują swoje auta, a ci którzy o nie dbają maja opinię świrów. Chyba w normalnym społeczeństwie powinno być odwrotnie. No chyba ze ze mną coś jest nie tak
Ale jakoś nie słyszę, aby ludzie chwalili się tym jak dawno się nie kąpali, czy nie myli głowy.
Ja staram się zawsze aby mi pachniało w aucie. Mam na tym punkcie małego konika, ale nie wkładam kokosowej choinki, tylko usiłuję się szukać jakichś lepszych zapachów, intensywnych, miłych, estetycznych - a potem wsiada "klient" z dzielnicy elementu i pyta na dzień dobry "Co tak jebie :?: " :shock: Ręce opadają...Artur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Big...Dziś myłem swojego Superba na bezdotykówce przy BP. Jest tam również automat, w kolejce do którego staly nowiutki VW Passat, nowiutka Avensis i paroletnie A6. ze też ludziom nie szkoda lakieru
Ciekawą rozmową słyszałem te,ż gdy po myciu wycierałem do sucha auto, stojąc na miejscu obok odkurzacza....
Zamieszczone przez r2r- a potem wsiada "klient" z dzielnicy elementu i pyta na dzień dobry "Co tak jebie " Ręce opadają...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopTez czasem używam bezdotykowej na BP , i jak dobrze paomiętam , jest tam uwaga żeby po myciu nie wycierać? ...kiedyś spróbowałem ale żle to szło jakieś mazy wychodziły ? nie masz z tym problemu?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez bishopTez czasem używam bezdotykowej na BP , i jak dobrze paomiętam , jest tam uwaga żeby po myciu nie wycierać? ...kiedyś spróbowałem ale żle to szło jakieś mazy wychodziły ? nie masz z tym problemu?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez bishopTez czasem używam bezdotykowej na BP , i jak dobrze paomiętam , jest tam uwaga żeby po myciu nie wycierać? ...kiedyś spróbowałem ale żle to szło jakieś mazy wychodziły ? nie masz z tym problemu?
ja byłem w okolicy na różnych myjniach i dwukrotnie zdarzyło mi się że wyszedł ktoś z obsługi powiedział że to myjnia bezdotykowa i nie wolno tu używać swoich szczotek gąbek szamponów itp. a wieczorami to i raz widziałem jak ktoś dywan prał :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigNigdy w życiu. Myję o normalnych porach. Zreszta często ktoś z obsługi idąc widzi ze sam myje auto i nigdy jeszcze nikt mi nie powiedział, że ta nie można
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez dublin999i nikt Ci nie zwrócił jeszcze uwagi? chyba że myjesz wieczorami?
Sam kiedyś przegoniłem gościa co się z wiaderkami rozstawił, tzn nie na zasadzie "wypad bo w ryja" tylko dostał kilka minut przyzwoitoiści na opuszczenie stanowiska, bo takie kąpiele to na swoim ogródku można odstawiać , a tam używamy lancy , jak wskazuje nazwa myjnia bezdotykowa. Potem pojawili się w kolejce inni klienci i już padło hasło wypychamy go, jeszcze nie widziałem aby tak szybko ktoś wymył autko... :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopBig nie wierzę jak jest kolejka /np3-4 auta/?
Zamieszczone przez bishopSam kiedyś przegoniłem gościa co się z wiaderkami rozstawił, tzn nie na zasadzie "wypad bo w ryja"
Poza tym mieszkam na wschodzie Polski tu jest biedniej niz na zachodzie, ale ludzie są ciągle ludźmi, a nie chodzącymi banknotami.
P.S.
Wcale nie myję auta dłużej niż ci którzy łudzą się, że zrobią to za pomocą aktywnej piany i lancyCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez bishopBig nie wierzę jak jest kolejka /np3-4 auta/?
Zamieszczone przez bishopSam kiedyś przegoniłem gościa co się z wiaderkami rozstawił, tzn nie na zasadzie "wypad bo w ryja"
P.S.
Wcale nie myję auta dłużej niż ci którzy łudzą się, że zrobią to za pomocą aktywnej piany i lancy
A na poważnie Big jakoś nie bardzo widzę to, że idzie Ci to max tyle ce przeciętny myje z lancy...To robota na odpierdol po mojemu :wink: . Jak samemu to porządnie a to na to troszkę czasu trzeba żeby wszystko dokładnie wymyć, zakamarki, fele, grile itp.
Komentarz
-
-
bishop, W jakimś dzikim mieście mieszkasz :!:
Zamieszczone przez bishopbo takie kąpiele to na swoim ogródku można odstawiać , a tam używamy lancy , jak wskazuje nazwa myjnia bezdotykowa.Zamieszczone przez bishopSam kiedyś przegoniłem gościa co się z wiaderkami rozstawił
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigNigdy nie spotkałem kogoś takiego, ale z chęcią bym spotkał. Dobrych parę lat treningów Kyokushinkai nauczyłoby takiego raptusa moresu.
Zamieszczone przez BigPoza tym mieszkam na wschodzie Polski tu jest biedniej niz na zachodzie, ale ludzie są ciągle ludźmi, a nie chodzącymi banknotami.
P.S.
Wcale nie myję auta dłużej niż ci którzy łudzą się, że zrobią to za pomocą aktywnej piany i lancy
[ Dodano: Pią 11 Sty, 13 21:46 ]
Zamieszczone przez eaglemirekZamieszczone przez bishopSam kiedyś przegoniłem gościa co się z wiaderkami rozstawił
Komentarz
-
-
pytanie z innej beczki - skoro mowa o wodzie
mam zamiar kupić stację zmiękczania wody do mojego domu, głównie po to, żeby nie osadzał się kamień na bateriach itp. itd. Do wody demineralizowanej brakuje w zasadzie procesu odwróconej osmozy, jednakże na potrzeby mycia samochodu zastanawiam się, czy samo zmiękczanie nie wystarczy. W procesie tym pozbywamy się związków wapnia natomiast osmoza to związki raczej organiczne, nie mające wpływy moim zdaniem na mycie fury... No ale może ma ktoś jakieś doświadczenia w temacie? Wiem, że płukanie twardą wodą czarnego lakieru i szyb kończy się słabo...Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
Komentarz